Sleuteldag 2004

Wanneer

24-07-2004    
Hele dag

Waar

Autoservice Heino
De Weerd 5, Heino, 8141BS

Tekst: De vrouw van lidnummer 191

Klussen met clubleden in zomers Heino

Hoewel het onderwerp al meerdere keren besproken was duurde het tot 5 juni eer we ons opgaven voor de themadag in Heino. Wat bleek? Wij waren de eerste dames die zich hadden aangemeld voor de cursus sleutelen. Marina was helemaal blij, want als er één schaap over de dam is volgen er meer. En dat bleek wel.

Tijdens het kampeerweekend heb ik nog een beetje lopen ronselen en ook dat hielp. Hoewel mijn dochter, lidnummer 999, vanwege haar vrijersvoeten afhaakte, waren we toch met een gezellig meidenclubje in Heino. We arriveerden daar rond de klok van elven en werden spontaan ontvangen door Nichtje van Berkum, ze kwam al aanhollen met de koffie, en Marina, twee geweldige gastvrouwen. Er waren al genoeg andere leden om het damesteam aan te moedigen. Uiteraard moesten de heren eerst zelf even Audi genieten en zich dus even verlekkeren aan andermans blik. Olie prikken, onder de motorkap kijken, prestaties vergelijken. Heerlijk, dat alles op schaal 1:1 is. Veel mooier speelgoed dan toen ze nog errug jong waren.

Time flies when you�re having fun. Het was zomaar tijd voor de lunch die, net als de koffie, uitstekend verzorgd was. Broodjes kroket, ham, kaas of gezond en diverse soorten drinken erbij. Perfect.Daarna was het tijd voor de cursus zelfredzaamheid voor dames. Het koppeltje meiden stond al eerder klaar dan de leermeester. Bert stelde voor om eerst eens een wiel te gaan verwisselen. Marina beet de spits af, haalde de wieldop eraf en hanteerde de wielsleutel alsof ze niet anders gewend was om de bouten los te trappen. Zijn wij niet sterk in de knuisten dan redden wij ons wel met de voeten! En zwarte handen daar maken wij ons ook niet druk over. Er is garagezeep en water in de kraan. Het wiel vervangen gaf dus geen probleem. De dames wisten hoe de krik geplaatst moest worden �n wanneer de auto omhoog moest. Vervolgens mochten WIJ eens olie prikken! Tuurlijk wisten wij van het hoe en waarom! Een koplampje vervangen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden meneertje! Op voorwaarde dat de auto niet te nieuw is want dan moeten we het halve motorblok demonteren, hebben wij van Bert geleerd. Nu weet ik waarom Thed uitsluitend voor oldtimers gaat! Vanwege de verlichting.

Daarna stond het zekeringenkastje op het programma. En wie stond er met de neus voorop om hier lering uit te trekken? (Het had weinig vrouwelijks terwijl dit toch echt was aangekondigd als een verkorte cursus sleutelen voor dames.) Frans Kortleven stond ons danig in de weg en keek zijn ogen uit. Hij heeft van nu af aan uiteraard heilig respect voor ons, vrouwvolk, want wij kunnen zijn banden best op spanning brengen. Het was, al met al, een leerzaam middagje.

Marina, Jan, nichtje en meester Bert, mijn hartelijke dank voor alles wat wij genoten hebben. Volgende keer een beetje plaatwerken of uitlijnen?