Welkom bij de 3rd editie van Camp allroad Europe

De “Audi allroad Quattro” werd geïntroduceerd in maart 2000. Had zijn basis in de A6 Avant maar kende een versterkt chassis en had een stoerdere verschijning. Het project had origineel de naam ‘C5 Hunter’ maar dit wijzigde  later in ‘Audi Allroad Quattro’. De tweede generatie werd in 2006 geïntroduceerd en kreeg de naam ‘A6 allroad’. Vanwege het succes van de Allroad Quattro, zat er een tevens een ‘A4 allroad’ in de planning. Introductie daarvan volgde later in 2009. Met uitzondering van de A4 allroad die een vaste rijhoogte kent, hebben alle andere allroads het kenmerk te beschikken over aanpasbare luchtvering, die een hogere rijhoogte mogelijk maakt voor de eventueel meer noodzakelijke bodemvrijheid. In het verlengde van deze eigenschap kennen alle allroads bredere wielkasten, de Allroad Quattro verchroomde metalen bescherming, de latere modellen kunststof plaatdelen, en veel andere details die het een stoerdere en onderscheidende uitstraling geeft.

Camp allroad Europe is opgericht om echte Allroad liefhebbers vanuit heel Europa bijeen te brengen en om te zorgen dat de Allroad zijn verdiende plaats in de geschiedenis krijgt. Dit jaar is België gekozen als gastland met als belangrijkste evenement een bezoek en rit op het racecircuit van Spa-Francorchamps. Het evenement wordt gehouden op een manier die past bij de avontuurlijke levensstijl van de berijder. Een vol programma met spectaculaire ritten door het landelijke België en haar Ardennen. Daarnaast genoeg tijd voor chats met eigenaren “to talk Allroads”.

Planning 

Dit jaar is besloten de hotels over te slaan en daarvoor in de plaats ons bivak op te slaan op een familievriendelijke camping. Eigenlijk ons basiskamp voor de duur van het weekend. Het basiskamp ligt centraal in het oostelijke deel van België, in de Ardennen. Bekend om haar prachtige natuur en kastelen. Het is mogelijk een chalet te huren, met de eigen caravan te komen, of om de eigen tent op te zetten. Om het makkelijk te maken voor de deelnemers, zijn alle activiteiten van het evenement gepland in het weekend.

Vrijdagavond 15 juni 2018 aankomst op de camping (mogelijkheid)

Het evenement gaat pas echt van start op zaterdagochtend de 16e juni 2018 maar zij die ervoor kiezen vrijdags te arriveren met een comfortabele extra overnachting kunnen dit booken op de camping “L’Eau Rouge” aan de  Route de L’Eau Rouge 8a, 4970, Stavelot, België.  www.eaurouge.nl

De prijzen variëren van 85/75 Euro’s per nacht voor een 6/4 persoons chalet tot een veldplaats  voor tent/caravan voor ongeveer 20 Euros. Inclusief gebruik van verwarmd zwembad en speeltuin voor kinderen mocht de hele familie gezellig meekomen.  RESERVEER JE ACCOMODATIE OP TIJD!!!

Het is mogelijk online te reserveren op de campingwebsite: https://en.eaurouge.nl/  , of aan hen een email te sturen via  : info@eaurouge.nl

Indien je ervoor kiest een chalet met andere deelnemers te delen, vermeld dat bij de reservering. Geef dan even bij mij aan dat dat de voorkeur geniet, dan kan ik de betreffende emailadressen verstrekken tussen de deelnemers zodat ieder op haar beurt zijn eigen arrangementen kan maken.

De reserveringsbijdrage van 17,50 Euro hoeft NIET betaald te worden door Camp allroad Europe deelnemers, indien je maar vermeld “Camp allroad Europe Spa Francorchamps”. De campingexploitant zal proberen ons zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen.

Zaterdag 16 juni 2018

09:15  Vertrek van de camping “l’Eau Rouge” naar het circuit van Spa-Franchorchamps.  Neem ingang  “Entrance Ster” op het circuitpark.

09:30 Aanvang van de rondleiding op het circuitpark. De kosten hiervoor bedragen 10 Euro per persoon. De rondleiding wordt zowel gehouden in het engels als in het duits en laat de wedstrijdleidingsruimte “Race Control” en andere ‘behind the scenes’ exclusieve plekken zien.

11:30 Einde van de rondleiding en voorbereiding op twee ronden rijden op het raceparcours met je eigen auto.

12:00 Start van de racetrack tour in je eigen allroad. Kosten per allroad 15 Euro (NIET PER PERSOON). We zullen een security car volgen en rijden twee ronden op één van de mooiste racetracks in de wereld.

13:15 Lunch in het racetrack restaurant met een prachtig uitzicht op de omgeving. Koud/Warm buffet voor ongeveer 20 Euro/pp.

15:00 Bezoek aan het racetrack museum in de Abdij van Stavelot. 7 Euro pp.
Cour de l’Abbaye 1, 4970 Stavelot, België.
We mogen de auto’s parkeren vóór de Abdij om foto’s te maken.

16:30 Een kleine gezamenlijke ‘cruise’ met alle deelnemende allroads door het landschap van de Ardennen van ongeveer 1½ uur.

18:00 Terugkomst op onze camping ‘l’Eau Rouge’.

18:45 BBQ ter plekke verzorgd door onszelf. We dienen ons eigen materiaal en voedsel mee te brengen; er zijn supermarkten in de omgeving waar we eten en drinken kunnen inslaan.

Zondag 17 juni 2018

09:30 Een andere rit door de landelijke omgeving van de Ardennen van ongeveer 1 uur.

10:30 Aankomst bij het evenement Spa Italia op het circuit van Spa Francorchamps.

Ambience dolce vita verzekerd op 17 juni op het circuitpark van Spa Francorchamps ! Een 100% Italiaanse dag voor de hele familie!

Alle info over Spa Italia kan gevonden worden op: www.spaitalia.be

Dit evenement kost ongeveer 10 Euro/pp en kan door iederen individueel worden betaald bij de ingang.

Belangrijke info:

 • Vanwege beperkingen op het circuitpark kunnen maximal 30 allroads worden toegelaten. De rondleidingen hebben een maximum van 50 deelnemers.
 • Vanwege een groter evenement op zondag (Spa Italia), zal de camping volledig vol komen met belangstellenden, dus wacht niet met het maken van reserveringen.
 • Betalingen voor de rondleiding (10 Euro per persoon) en de rondrit op het circuit (15 Euro per wagen) dienen vooraf te worden betaald. Je reservering onder aan deze pagina is niet compleet zonder betaling van de verschuldigde bedragen.


  Enkel indien de betaling voor de rondleiding en de ronden op het track tijdig zijn ontvangen, zal je officieel kunnen deelnemen.

  Betaling via Paypal door de ‘Friends & Family’ methode te kiezen voor account : y.weemaels@gmx.de

  Of via bankrekening: IBAN: DE91 2926 5747 8510 3756 00 BIC: GENODEF1BEV

  Voor verdere vragen of meer info: campallroadeurope@gmail.com