Welkom bij de 4de editie van Camp allroad Europe

De “Audi allroad Quattro” werd geïntroduceerd in maart 2000. Had zijn basis in de A6 Avant maar kende een versterkt chassis en had een stoerdere verschijning. Het project had origineel de naam ‘C5 Hunter’ maar dit wijzigde  later in ‘Audi Allroad Quattro’. De tweede generatie werd in 2006 geïntroduceerd en kreeg de naam ‘A6 allroad’. Vanwege het succes van de Allroad Quattro, zat er een tevens een ‘A4 allroad’ in de planning. Introductie daarvan volgde later in 2009. Met uitzondering van de A4 allroad die een vaste rijhoogte kent, hebben alle andere allroads het kenmerk te beschikken over aanpasbare luchtvering, die een hogere rijhoogte mogelijk maakt voor de eventueel meer noodzakelijke bodemvrijheid. In het verlengde van deze eigenschap kennen alle allroads bredere wielkasten, de Allroad Quattro verchroomde metalen bescherming, de latere modellen kunststof plaatdelen, en veel andere details die het een stoerdere en onderscheidende uitstraling geeft.

Camp allroad Europe is opgericht om echte Allroad liefhebbers vanuit heel Europa bijeen te brengen en om te zorgen dat de Allroad zijn verdiende plaats in de geschiedenis krijgt. Dit jaar is België alweer gekozen als gastland met als belangrijkste evenement een bezoek en rit op het racecircuit van Spa-Francorchamps. Het evenement wordt gehouden op een manier die past bij de avontuurlijke levensstijl van de berijder. Een vol programma met spectaculaire ritten door het landelijke België en haar Ardennen. Daarnaast genoeg tijd voor chats met eigenaren “to talk Allroads”. Op zondag is er een offroad event gepland.

Planning 

Dit jaar is besloten de hotels over te slaan en daarvoor in de plaats ons bivak op te slaan op een familievriendelijke camping. Eigenlijk ons basiskamp voor de duur van het weekend. Het basiskamp ligt centraal in het oostelijke deel van België, in de Ardennen. Bekend om haar prachtige natuur en kastelen. Het is mogelijk een chalet te huren, met de eigen caravan te komen, of om de eigen tent op te zetten. Om het makkelijk te maken voor de deelnemers, zijn alle activiteiten van het evenement gepland in het weekend.

Vrijdagavond 14 juni 2019 aankomst op de camping (mogelijkheid)

Het evenement gaat pas echt van start op zaterdagochtend de 15e juni 2019 maar zij die ervoor kiezen vrijdags te arriveren met een comfortabele extra overnachting kunnen dit boeken op de camping “L’Eau Rouge” aan de  Route de L’Eau Rouge 8a, 4970, Stavelot, België.  www.eaurouge.nl

Men kan een 6/4 persoons chalet tot een veldplaats  voor tent/caravan boeken. Inclusief gebruik van verwarmd zwembad en speeltuin voor kinderen mocht de hele familie gezellig meekomen.  RESERVEER JE ACCOMODATIE OP TIJD!!!

Het is mogelijk online te reserveren op de campingwebsite: https://en.eaurouge.nl/ , of aan hen een email te sturen via  : info@eaurouge.nl

Indien je ervoor kiest een chalet met andere deelnemers te delen, vermeld dat bij de reservering. Geef dan even bij mij aan dat dat de voorkeur geniet, dan kan ik de betreffende emailadressen verstrekken tussen de deelnemers zodat ieder op haar beurt zijn eigen arrangementen kan maken.

Gelieve bij de boeking “Camp Allroad Europe Spa Francorchamps” te vermelden. De campingexploitant zal proberen ons zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen.

Zaterdag 15 juni 2019

09:15  Vertrek van de camping “l’Eau Rouge” naar het circuit van Spa-Franchorchamps.  Neem ingang  “Entrance Ster” op het circuitpark.

09:30 Aanvang van de rondleiding op het circuitpark. De kosten hiervoor bedragen 15 Euro per persoon. De rondleiding wordt zowel gehouden in het engels als in het duits en laat de wedstrijdleidingsruimte “Race Control” en andere ‘behind the scenes’ exclusieve plekken zien.

11:30 Einde van de rondleiding en voorbereiding op twee ronden rijden op het raceparcours met je eigen auto.

12:00 Start van de racetrack tour in je eigen allroad. Kosten per allroad 20 Euro (NIET PER PERSOON). We zullen een security car volgen en rijden twee ronden op één van de mooiste racetracks in de wereld.

13:15 Lunch in het racetrack restaurant met een prachtig uitzicht op de omgeving. Koud/Warm buffet voor ongeveer 20 Euro/pp.

15:00 Een kleine gezamenlijke ‘cruise’ met alle deelnemende allroads door het landschap van de Ardennen van ongeveer 1½ uur.

17:00 Terugkomst op onze camping ‘l’Eau Rouge’.

18:45 BBQ ter plekke verzorgd door onszelf. We dienen ons eigen materiaal en voedsel mee te brengen; er zijn supermarkten in de omgeving waar we eten en drinken kunnen inslaan.

  Zondag 16 juni 2019

09:00 Een rit naar het off-road parcours van Cherimont

10:30 Aankomst offroad track Cherimont

Er zijn 2 mogelijkheden: met je eigen Allroad light offroading, en/of rough offroading in een Land Rover Discovery 2 met een instruktor.

11:00 Start light offroading in je eigen Allroad. Prijs per wagen: 20 Euro. Let wel, dit alles op eigen verantwoordelijkheid. De organisatie is niet verantwoordlijk voor schade aan je wagen.

12:00 Lunch in het kasteeltje van Cherimont: balletjes in tomaten saus of Luikse saus, met frietjes en salade. Prijs pp: 13 Euro.

13:00 Start rough offroad in een gehuurde land Rover Discovery 2 met een Instruktor voor 50 Euro pp

Het gedeelte “offroad event” moet door elke deelnemer privaat geboekt worden onder hetvolgende e-mail adres: cherimont4x4@gmail.com. Steeds Camp Allroad Europe vermelden.

14:00 Einde offroad avontuur en einde Camp Allroad Europe 2019

Belangrijke info:

 • Vanwege beperkingen op het circuitpark kunnen maximal 30 allroads worden toegelaten. De rondleidingen hebben een maximum van 50 deelnemers.
 • Vanwege een groter evenement op zondag (Spa Italia), zal de camping volledig vol komen met belangstellenden, dus wacht niet met het maken van reserveringen.
 • Betalingen voor de rondleiding (15 Euro per persoon) en de rondrit op het circuit (20 Euro per wagen) dienen vooraf te worden betaald. Je reservering onder aan deze pagina is niet compleet zonder betaling van de verschuldigde bedragen.


  Enkel indien de betaling voor de rondleiding en de ronden op het track tijdig zijn ontvangen, zal je officieel kunnen deelnemen.

  Betaling via Paypal door de ‘Friends & Family’ methode te kiezen voor account : y.weemaels@gmx.de

  Of via bankrekening: IBAN: DE91 2926 5747 8510 3756 00 BIC: GENOF1BEV

  Voor verdere vragen of meer info: campallroadeurope@gmail.com